telefon
telefon

Kontakt


CROATIA OSIGURANJE mirovinsko društvo za
upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondom d.o.o.
Vatroslava Jagića 33, 10000 Zagreb

Rad sa strankama u uredu Društva na adresi: 
CROATIA osiguranje d.d., Novi Zagreb, centralno procjenilište
Ulica Ivice Drmića 3, Zagreb
- od 9 do 15 sati

   
Fax: 01 / 4893-013

mailbox

Možete nas kontaktirati i putem e-maila!

Državni poticaji


Prema Zakonu o dobrovoljnim mirovinskim fondovima pravo na državna poticajna sredstva ima svaki član fonda koji ima prebivalište u Republici Hrvatskoj, ili je državljanin Republike Hrvatske.
Pravo na državna poticajna sredstva ima i svaki član fonda koji nije državljanin Republike Hrvatske, pod uvjetom da ima prebivalište u nekoj od država članica Europske unije ili država potpisnica Ugovora o Europskom gospodarskom prostoru, ali to pravo im pripada samo tijekom razdoblja dok se za njih u Republici Hrvatskoj uplaćuju doprinosi za obvezno mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje.

Državna poticajna sredstva iznose 15 posto od uplaćenog doprinosa u prethodnoj kalendarskoj godini, najviše do 750 kuna godišnje. Osiguranik će, dakle, optimalno iskoristiti poticaje uplaćuje li redovno 417 kuna mjesečno. No, štedjeti možete i više, jer na taj način utječete na visinu svoje buduće mirovine.

CROATIA OSIGURANJE mirovinsko društvo će za sve članove Fonda svake godine podnijeti zahtjev za dodjelu državnih poticajnih sredstava Ministarstvu financija i voditi računa o pripisivanju sredstava svakom pojedinom osobnom računu, odnosno članovi o tome ne moraju voditi računa sami. Pravo na poticajna sredstva može se ostvariti za članstvo samo u jednom dobrovoljnom mirovinskom fondu, što znači da otvaranjem računa u više fondova ne ostvarujemo dodatnu korist.

Poticaji se pripisuju na osobni račun člana Fonda i njegova su osobna imovina. Svaki član fonda te uplate će vidjeti u pregledu uplata u fond putem interneta ili u redovnom godišnjem izvještaju.

Podsjećamo Vas da je dobrovoljna mirovinska štednja, uz stambene štedionice, trenutno jedini oblik štednje za koju se ostvaruju državni poticaji, pa vjerujemo da je riječ o najisplativijem obliku štednje za mirovinu koji možete izabrati.

ZNATE LI?

* da ćete uplatom oko 417 kuna mjesečno, ili 5000 kuna godišnje, na račun u dobrovoljnom mirovinskom fondu optimalno iskoristiti državne poticaje na štednju? No, pravo na poticaj ostvarujete i ako uplaćujete doprinos od 100 kuna mjesečno, ili, na primjer, 'samo' 2000 kuna godišnje, samo u manjem iznosu (uvijek 15 posto do 5000 kuna godišnje uplate)

* da se isplati uplaćivati u fond i više od 5000 kuna godišnje, bez obzira na to što maksimalni poticaji od strane države iznose 750 kuna godišnje? Društvo koje upravlja fondom ostvaruje prinos na sve uplate u korist Vašeg osobnog računa i tako uvećava vrijednost uplaćenog novca, pa uplatom većih iznosa zapravo utječete na visinu svoje buduće mirovine

* da pravo na poticaje u jednakom iznosu - 15 posto na sve uplate do 5000 kuna - imaju i djeca, odnosno osobe iznad 65 godina, koje već koriste pravo na mirovinu i paralelno štede