Informacije za članove

Informacije o isplatama za otvorene dobrovoljne mirovinske fondove

Pravo na isplatu mirovine iz dobrovoljnog mirovinskog osiguranja član mirovinskog Fonda može ostvariti najranije s navršenih 50 godina života. Pravo na mirovinu iznimno se može ostvariti u slučaju smrti i ranije.

Ovisno o iznosu sredstava na računu člana mirovinskog Fonda načini isplate mirovine su sljedeći:

  • Članu mirovinskog Fonda na čijem je osobnom računu po ostvarivanju prava na mirovinu vrijednost imovine niža od 10.000,00 kuna, mirovinsko društvo može isplatiti ukupno ostvarena sredstva.
  • Ako je na osobnom računu člana mirovinskog Fonda po ostvarivanju prava na mirovinu vrijednost imovine viša od 50.000,00 kuna, isplata mirovine vrši se putem mirovinskog osiguravajućeg društva.
  • Ako je na osobnom računu člana mirovinskog Fonda po ostvarivanju prava na mirovinu vrijednost imovine niža od 50.000,00 kuna, član mirovinskog Fonda bira način isplate: putem mirovinskog osiguravajućeg društva ili putem mirovinskog Fonda .

Isplata mirovine putem mirovinskog osiguravajućeg društva može biti privremena ili doživotna, a obavlja se u skladu sa Zakonom o mirovinskim osiguravajućim društvima.

Kod isplate mirovine putem mirovinskog Fonda isplata je privremena, a trajanje isplate ugovoreno je na rok od najmanje 5 godina. Mirovinsko društvo može, na zahtjev člana, izvršiti isplatu dijela mirovine u obliku jednokratne isplate u visini od najviše 30% iznosa na računu člana mirovinskog Fonda , a može i u većem postotku, ali tada maksimalno do iznosa od 10.000,00 kuna.

Uvid u stanje osobnog računa i Promjena osobnih podatka

Članovi mogu provjeriti stanje svog osobnog računa na stranici Moj osobni račun.

Prijavu za promjenu osobnih podataka (adresa, prezime i sl.), možete podnijeti popunjenim obrascem Zahtjev za promjenu odredbi ugovora.

Molimo popunjen obrazac dostavite s kopijom osobne iskaznice na mail adresu DobrovoljniMirovinskiFondIIIstup@crosig.hr, na fax 01/4893-013 ili poštom na adresu Društva.

Uplata bez naknade za platni promet
Članovi mogu uplaćivati u mirovinski Fond bez naknade za platni promet u poslovnicama Hrvatske poštanske banke i poslovnicama FINA-e.

Ostale informacije

Kada je najbolje započeti štednju?
Najvažnija stvar kod štednje je započeti. Mudrost je u izreci: „Vrijeme je novac“, osobito kada se radi o štednji za mirovinu. Pravo vrijeme za započeti štednju je upravo sada.
Zašto štedjeti u dvadesetima?
Vrijeme je na strani mladih ljudi čak i onda kada kroz cijeli radni vijek zarađuju niža ili prosječna primanja. Dugoročno i minimalna odvajanja koja ne umanjuju vaš životni standard mogu učiniti veliku razliku u zrelim godinama.
Vodite računa o sebi!
Počnite brinuti o sebi odmah. Jer kada brinete o sebi, istovremeno brinete i o svojoj obitelji, o svima koje volite. Štednjom osiguravate svoju financijsku neovisnost.
Želite li putovati?
Cijeli radni vijek ste jurili, a u mirovini imate višak vremena. Putovanja stvaraju najljepše doživljaje. Osigurajte si putovanja u budućnosti već sada!

Online prijava za članstvo

Ispunite kratku prijavnicu i postanite član CROATIA OSIGURANJE dobrovoljnog mirovinskog fonda.