Informacije za članove

INFORMACIJE ZA ČLANOVE

Informacije o politikama za utvrđivanje glavnih štetnih učinaka na održivost

CROATIA osiguranje mirovinsko društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondom d.o.o. prilikom donošenja odluka o ulaganju trenutno ne uzima u obzir mogući dugoročan utjecaj na okolišne, socijalne i upravljačke čimbenike, obzirom na trenutnu ograničenu transparentnost i dostupnost podataka za njihovu procjenu od izdavatelja i obzirom na trenutnu ograničenost kapaciteta i infrastrukture za samostalno prikupljanje podataka i razvoj modela procjene.

Društvo je u fazi procjene mogućnosti opsega, određivanja dinamike implementacije infrastrukture potrebne za uzimanja u obzir navedenih čimbenika prilikom odluka o ulaganju.

Društvo je Politikom primitaka propisalo da rizike održivosti ne uključuje u strukturu primitaka, obzirom da nisu relevantni.

Politika održivih ulaganja
Informacije o mogućnostima i pravima za promjenu otvorenog fonda

Član mirovinskog fonda može promijeniti fond na temelju pisane i potpisane Izjave o prijenosu sredstava u drugi fond. Mogućnost i način obračuna naknade za izlazak iz mirovinskog fonda u slučaju prijenosa računa propisani su Prospektom mirovinskog fonda. Izlazna se naknada ne naplaćuje u slučaju prenošenja sredstava u drugi fond kojim upravlja Mirovinsko društvo.

Uvid u stanje osobnog računa i Promjena osobnih podatka

Članovi mogu provjeriti stanje svog osobnog računa na stranici Moj osobni račun.

Prijavu za promjenu osobnih podataka (adresa, prezime i sl.), možete podnijeti popunjenim obrascem Zahtjev za promjenu odredbi ugovora.

Molimo popunjen obrazac dostavite s kopijom osobne iskaznice na mail adresu DobrovoljniMirovinskiFondIIIstup@crosig.hr, na fax 01/4893-013 ili poštom na adresu Društva.

Uplata bez naknade za platni promet
Članovi mogu uplaćivati u mirovinski Fond bez naknade za platni promet u poslovnicama Hrvatske poštanske banke i poslovnicama FINA-e.

Ostale informacije

Kada je najbolje započeti štednju?
Najvažnija stvar kod štednje je započeti. Mudrost je u izreci: „Vrijeme je novac“, osobito kada se radi o štednji za mirovinu. Pravo vrijeme za započeti štednju je upravo sada.
Zašto štedjeti u dvadesetima?
Vrijeme je na strani mladih ljudi čak i onda kada kroz cijeli radni vijek zarađuju niža ili prosječna primanja. Dugoročno i minimalna odvajanja koja ne umanjuju vaš životni standard mogu učiniti veliku razliku u zrelim godinama.
Vodite računa o sebi!
Počnite brinuti o sebi odmah. Jer kada brinete o sebi, istovremeno brinete i o svojoj obitelji, o svima koje volite. Štednjom osiguravate svoju financijsku neovisnost.
Želite li putovati?
Cijeli radni vijek ste jurili, a u mirovini imate višak vremena. Putovanja stvaraju najljepše doživljaje. Osigurajte si putovanja u budućnosti već sada!

Online prijava za članstvo

Ispunite kratku prijavnicu i postanite član CROATIA OSIGURANJE dobrovoljnog mirovinskog fonda.